BMX-Fietsclinics

Wij werken samen met de gemeente om kinderen in Rotterdam beter te leren fietsen. Dit doen we doormiddel van een BMX-clinic tijdens de gymles op school, zodat het algemene rooster niet aangepast hoeft te worden.

Een BMX-clinic zorgt dat kinderen op een speelse en stoere manier fietsvaardigheden zoals balanceren, manoeuvreren en anticiperen leren/verbeten. De kleurrijke BMX-fietsen, shirts en gediplomeerde Urban trainers hebben een positief effect op de belevingswereld van de kinderen. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen hierdoor gaan fietsen, want fietsen is gezond !

Naast deze leuke les geven we ook verkeerseducatie speciaal om de kinderen van groep 8 voor te berijden op het verkeersexamen.

Organisatie:  DANSH bureau voor sport
Doel:  kennismaking met fietseducatie.
Activiteiten: fietsbehendigheidstraining (balanceren, anticiperen, remmen en soepel op/af stappen). Banden plakken training.
Locatie: Schoolplein of Gymzaal
Tijd: 8.00 uur tot 15.00 uur
Groepen: groep 5 t/m 8 basisonderwijs. Brugklas voortgezet onderwijs.
Totaal: 150 kinderen kunnen meedoen.

Vraag HIER je cinic aan voor je onderwijs instelling.

Als Rotterdamse basisschool kan je een BMX-clinic aanvragen via het VERKEERSMENU. Je clinic wordt vergoed door gemeente Rotterdam.

In 010 BMX je, want BMX zit in onze genen.
DANSH DOET HET