Wat is BMX?

De BMX-fiets is leuk, urban en kleurrijk.

BMX wordt ook fietscross genoemd (Nederlandse benaming). Dit is een wielersport die snelheid, behendigheid en bovenal fietsbeheersing bevat! Het is een explosieve sport voor snelle type mensen. Fietscross of BMX betekent Bicycle Motor Cross (de X staat voor Cross). BMX is ontstaan doordat fietscrossers met hun kleine fietsen over motorcrossbanen gingen rijden en sprongen gingen maken. Dit ontpopte tot een rage in de jaren 80 toen de sport vanuit de USA ook naar Nederland kwam. Daarna kende de sport een kleine terugval, maar sinds een aantal jaren is BMX weer helemaal ‘hot’. Vandaar ook de Olympische erkenning.

Tegenwoordig bestaat de BMX-sport uit 6 disciplines met 3 verschillende type Fietsen.

• - BMX-racing en BMX-freestyle.
  • - Het onderdeel BMX racing heeft de Olympische erkenning.
  • - BMX freestyle bestaat uit de volgende disciplines. (Dirt, Street, Park, Vert, Flatland