Doelstelling

We creëren, begeleiden en organiseren, BMX projecten, trainingen en evenementen om urbansporters te helpen zich te ontwikkelen van breedte tot topsporters in de BMX-sport.

Strategie:

1. (Training). Ontwikkeling sporter – van kennismaking, breedtesport tot topsport.
  2. (Infra). Verenigingsstructuur en sportaccommodatie.
  3. (Kader) “de mensen achter de schermen” - deskundigheidsbevordering

Ben je geïnteresseerd in de BMX-Fietsclub klik op een van de diensten dat bij je past.

Diensten:

• - BMX training
  • - BMX clinics
  • - Verjaardaagsfeesten

Doel

BMX-Fietsclub heeft ten doel het bevorderen van de wielersport in het algemeen en BMX-Racing in het bijzonder.

Vissie

Door de vaardigheden, middelen, activiteiten en netwerk van BMX-Fietsclub, ontwikkelen urbansporters zich tot Urban Heroes in de BMX-Sport.

Dit zal ervoor zorgen dat de urbansporter met veel plezier het hele jaar door kan trainen met de nadruk op techniek, de conditie te verbeteren en met professionele begeleiding de BMX sport te bedrijven.

Missie

Urbansporters met al hun bijzonderheden een trots en gewaardeerd gevoel laten ervaren door middel van de BMX-fiets.

Een sociaal, een regionaal gerichte vereniging zijn, met Rotterdamse  allure, waarbij de leden zich zowel in de breedte als in de diepte kunnen ontwikkelen. Prestatief, binnen 3 jaar (2021)  een aantal rijders binnen de top van Nederland te hebben, en tevens een 20tal structurele wedstrijdrijders en een 50tal incidentele wedstrijdrijders binnen de gelederen te koesteren.